Op 14 juni  worden honden en baasjes verwacht op de terreinen van hondenschool Sint Bavo te Herentals.  Daar wordt immers een groots evenement georganiseerd, nl. ‘Dag van de hond’.

Tijdens deze dag worden vooral de helpende honden in de schijnwerpers geplaatst.  Om de mensen een ander beeld te geven over wat er allemaal mogelijk is met honden, lichten standhouders hun organisatie toe terwijl er verschillende demonstraties en workshops worden gegeven door ondermeer Doggydance, reddingshonden, hachiko, jacht en zoveel meer. Een hond is zoveel meer dan alleen een beetje wandelen, blaffen en stoeien in de tuin, en dat wordt deze dag zeker duidelijk. 

Naast dit alles is er ook een vrije deelname aan de dogchallange.  Springen, duiken, lopen, kruipen, ….  En dat allemaal met je hond?  Het kan.  De dogchallange is namelijk een hinderissenparcours dat samen met de hond dient afgelegd worden.  Fun verzekerd.

De mensen die het rustiger aan willen doen, maar toch willen schitteren met hun hond kunnen deelnemen aan de schoonheidswedstrijd.

Je honger kan gestild worden door een hapje bij onze barbecue en onze allerkleinste is er kinderanimatie voorzien.  Omdat hondenschool Sint Bavo een groot hart heeft wordt de opbrengst van de tombola integraal geschonken aan Hachiko.

Meer informatie en het programma ‘van dag van de hond’ vindt u op www.bavootje.be/dagvandehond